Skip to content

СВЪРЖИ СЕ С НАС ЗА ЦЕНИ НА ЕДРО

Кой вид дърво е най-подходящ за моите мебели?

Кой вид дърво е най-подходящ за моите мебели?

Не сте сигурни как да изберете кои мебели от дърво са най-подходящи за вас? Попаднали сте на правилното място! Ще ви помогнем да решите коя е най-добрата мебел от дърво за вашия дом и стил. Закупуването на мебели от масив е инвестиция, на която ще се радвате през следващите години. Има много различни видове дървесина за мебели.

 

Пазарувайте с дървени мебели с увереност! Нашето полезно ръководство обяснява ползите, външния вид и характеристиките на различните видове дървесина за мебели. Продължете да четете, за да намерите най-добрите дървени мебели за вашия дом!

 

Орех

Орехът е твърда, здрава и трайна дървесина за мебели. Работи се добре с него и поддържа формата си години наред. Това го прави идеален за украсени мебели, които изискват високо ниво на майсторство. Това дърво е идеално за инвестиционни мебели, които искате да останете във вашето семейство за поколения. Помислете за мебелите на Барон.

 

В Северна Америка орехът расте от Върмонт до Големите равнини и на юг през Луизиана и Тексас. Цветът му варира от бял до тъмнокафяв и е известен с големите си издутини. Често срещаните видове включват бразилски орех, карибски орех, черен орех и северноамериканско орехово дърво. Зърното на ореха обикновено е право, но някои вълни изглеждат по-близо до корените. Орехът е най-доброто дърво за мебели, което е богато украсено и изисква много детайли.

Клен

Кленът е един от най-трудните дървесни видове за мебели. Често се използва за интензивни предмети като скринове и маси за хранене от масив, тъй като е много устойчив. Кленът е по-достъпен от други твърди дървета. Това, в комбинация със своята издръжливост, го прави идеален за млади семейства.

 

Кленът се среща предимно в района на Големите езера. Цветът му варира от кремав до червеникавокафяв, но особено добре отнема тъмните петна. Така че, кленовото дърво лесно може да бъде оцветено, за да наподобява по-скъпо дърво като махагон. Кленовото дърво има прави, фини зърна с редки шарки погледнато отгоре. Твърдият клен обикновено има по-светъл цвят, докато мекият клен има тенденция да бъде малко по-тъмен.


Махагон

Махагонът е трайна твърда дървесина, която често се използва за устойчиви, здрави и мебели изложени на ежедневно износване. Дървесният вид има приятно фини, прави линии. Поради големия размер на дърветата махагонът се произвежда в големи дъски. Това го прави идеален за мебели изискващи дълги части. Махагонът има вечен вид и добавя топлина към стаята. Всички мебели от махагоново дърво ще издържат поколения с подходящи грижи.

Махагонът е роден в Мексико, Централна и Южна Америка, но се отглежда в тропиците и Африка. Африканският махагон става по-популярен от южноамериканския махагон. Античните плоскости обаче най-често се правят от южноамерикански махагон. Цветът му варира от бледо до розово до червеникаво-кафяво с прави линии. Махагонът е най-доброто дърво за мебели, което е елегантно и вечно, особено големи парчета като маси за хранене.


Дъб

Дъбът е траен и дълготраен дървесен тип. Поради бавния растеж на дърветата дървото е изключително плътно, което добавя към качеството му особена добавена стойност. Дървото се адаптира към различни покрития. Това го прави идеален както за модерни, така и за традиционни мебели.

Най-много дъбови дървесина идва от източните и централните щати на САЩ и Европа. Много антики са изградени от дъбово дърво. Дъбовите мебели ще издържат векове с подходящи грижи. Цветът варира от светлокафяв до розово-червен с вихрено или райесто зърно. Дъбовите мебели често са известни като дърво, устойчиво на надраскване и петна, ако са правилно завършени.

ИЗРАБОТКА

Пълна персонализация на голям набор продукти

10 000+

Доволни клиенти

Бърза доставка

Доставка до всяка точка на страната